PvB Timmerwerken Pre-loader
PvB Timmerwerken

Houtskeletbouw

Wil u snel bouwen? Dan is houtskeletbouw de oplossing.

Bij deze bouwmethode worden alle dragende constructies opgetrokken uit hout. Hierdoor kan er tussen de liggers geïsoleerd worden, wat dan weer zorgt voor zeer goede thermische en akoestische prestaties. Houtskeletbouw leent zich daarom perfect voor aanbouw, nieuwbouw en renovatie.

Houtskeletbouw heeft vele voordelen tegenover de traditionele bouw

Snelheid

Doordat men bij de klassieke manier van bouwen veel water gebruikt moet men met de afwerking wachten totdat de muren uitgedroogd zijn. Dit kan een hele tijd duren. Bij houtskeletbouw komt geen water te pas, daardoor heb je ook geen droogtijd. Van zodra de constructie geplaatst is kun je direct verdergaan met de binnenafwerking.

Isolatie

Met houtskeletbouw behaal je makkelijker het wettelijk vereiste E-peil. De buitenwanden zijn voor dezelfde isolatiewaarde een stuk dunner. PvB Timmerwerken isoleert met cellulose, wat ervoor zorgt dat warmte goed buiten blijft. Isoleren gaat niet zonder luchtdicht bouwen. We steken veel precisie in het luchtdicht maken van het gebouw, dit maakt dat je met de juiste ventilatie een gezond gebouw krijgt.

Gewicht

Houtskeletbouw is licht, dit zorgt er niet alleen voor dat de funderingen een stuk lichter mogen zijn. Wat resulteert in een lagere kostprijs en snellere bouwtijd. Maar het leent zich ook uitstekend om boven op een bestaand gebouw te plaatsen zonder dat er extra funderingen bijgemaakt moeten worden.

Ecologisch

PvB Timmerwerken werkt met ecologische en duurzame producten. Hierdoor krijgen we een wandopbouw die bestaat uit kwalitatieve producten die al jaar en dag gebruikt worden in Scandinavische landen. Ecologisch bouwen is denken aan het milieu, maar ook aan onze gezondheid.

"Bij deze bouwmethode kan er tussen de liggers geïsoleerd worden. Houtskeletbouw leent zich daarom perfect voor aanbouw, nieuwbouw of renovatie."

Bouwen is een bijzondere stap in je leven

Bouwen of verbouwen is een grote stap. Door aandachtig te luisteren naar de wensen van de klant brengen wij het project tot een goed einde.

Nu Bellen