PvB Timmerwerken Pre-loader
PvB Timmerwerken

Isolatiewerken

Wilt u uw hellend of plat dak, zoldervloer of muren isoleren, elke toepassing heeft zijn eigen specifieke oplossing. PvB timmerwerken denkt met u mee en zorgt dat we door de beste oplossing toe te passen een goede isolatie krijgen. Hiervoor werken we met verschillende materialen: minerale wollen, PIR platen of cellulose vlokken. Wij helpen u ook met het aanvragen van de premies.

We hebben een certificaat behaald zodat we uw binnenmuren volgens de juiste regels kunnen isoleren.

Zoals u hierboven heeft kunnen zien, is er een goede reden waarom wij voornamelijk de voorkeur geven aan cellulosevezels. Naast de Europese technische goedkeuring, zijn deze papiervlokken afkomstig uit zuiver en ongelezen krantenpapier en zowel voor nieuwbouw als renovatie geschikt.

Via de slang van een inblaasmachine met gesloten vormvast compartiment, blazen we de papiervlokken in de vloer, wand of dakconstructie. Bij open ruimtes zoals zoldervloeren kunnen de cellulosevezels ook open geblazen worden.

"We isoleren woningen bij voorkeur met cellulosevezels die beschikken over de Europese technische goedkeuring."

De voordelen van Cellulose als isolatiemateriaal

Veilig

Tijdens het productieproces worden er boorzouten en boorzuren toegevoegd aan de vervezelde vlokken. Hierdoor wordt de brandweerstand vergroot, gaat men schimmelvorming tegen en weert men insecten. Doordat de papiervlokken met hoge densiteit worden ingeblazen, is het risico op uitzakken trouwens onbestaande.

Budgetvriendelijk

Grote isolatiediktes kunnen perfect en makkelijk opgevuld worden tot in ieder hoekje en kantje met budgetvriendelijke papiervlokken. Het inblazen vereist weinig arbeid en is niet moeilijk. Om extra te besparen kan er geholpen worden bij het vullen van de machine.

Comfortabel

Cellulose isolatie werkt vochtregulerend. Hierdoor ontstaat er een aangenaam binnenklimaat. De grote warmteopnamecapacitiet houdt bovendien de zwoele zomerwarmte buiten. Met een lambda van λD = 0.038 W/mK is cellulose ook ideaal als geluidsisolatie.

Milieuvriendelijk

Doordat de keuze gemaakt wordt voor papiervlokken, springen we zuinig om met de beschikbare grondstoffen. De productie-energie ligt ook beduidend lager bij Cellulose isolatie tegenover conventionele isolatiematerialen.

Ons Portfolio

Bekijk onze recente realisaties

Bouwen is een bijzondere stap in je leven

Bouwen of verbouwen is een grote stap. Door aandachtig te luisteren naar de wensen van de klant brengen wij het project tot een goed einde.

Nu Bellen